DPO Advisor fik enderne til at hænge sammen for klinikchef

Del opslaget

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Hun kunne næsten ikke tro sine egne øre: ”Du ved godt, at hvis Datatilsynet kommer forbi, så står I altså til en bøde?”. Pia Isager arbejder til dagligt som klinikchef ved Tandlægerne i Dronningegården. Det er et arbejde i højt tempo, og derfor var det også en stor bekymring for hende, da hun pludselig fik at vide, de ikke levede op til lovkravene.

I kølvandet på den nye GDPR-lovgivning, der trådte i kraft i maj 2018, forsøgte Pia Isager at rydde op og få ryddet ud i tandlægeklinikkens dokumenter, så klinikken kunne blive GDPR-compliant. Det var først da Pia Isager kom i dialog med en repræsentant fra LegalTech Denmark, der tilbød hende at gennemgå deres dokumenter, at hun til sin store overraskelse fandt ud af at klinikken ikke overholdte lovkravene. Repræsentanten fortalte Pia Isager at hvis Datatilsynet kom forbi, stod klinikken til at få en bøde, så Pia Isager besluttede sig for at skride til handling med det samme.  

”Jeg var overbevist om, at vi overholdt de nye lovkrav vedrørende GDPR. Derfor kom det som et stort chok for mig, da det viste sig, at det ikke var tilfældet. Heldigvis introducerede repræsentanten mig hurtigt for DPO Advisor, så vi ikke skulle frygte et besøg fra Datatilsynet”, fortæller Pia Isager. 

DPO Advisor blev løsningen  

Pia Isager fik hurtigt købt en licens til DPO Advisor, men som klinikchef er hverdagen travl, og derfor erfarede hun hurtigt, at hun havde brug for hjælp. Hjælpen fik hun i form af LegalTech Denmarks GDPR-ekspert Andreas Kabell. Han gennemgik systemet med hende af flere omgange og kontaktede hende, når der kom nye versioner af løsningen. Ifølge Pia var det en stor tryghed at have en fast sparringspartner:  

”Jeg føler mig mere tryg, hvis Datatilsynet skulle komme på uanmeldt besøg, idet jeg kan kaste bolden fra mig over til LegalTech Denmark, som jeg ved har fuldstændig styr på det”.  

En anden smart funktion, som Pia Isager har fundet nyttig, består i at DPO Advisor udsender notifikationer, når der er nye opgaver i årshjulet. Denne funktion har gjort det løbende arbejde med oprydning i klinikkens GDPR-dokumenter langt mere overskuelig for Pia Isager, der nu automatisk bliver gjort opmærksom på kommende aktiviteter.  

Èt godt råd   

Pia Isager opfordrer andre tandlægeklinikker til at være mere varsomme i deres GDPR-håndtering og anbefaler her at de bruger lidt ekstra tid og ressourcer, på at blive fuldstændig compliant med GDPR-reglerne. 

”Jeg synes, det er rigtig ærgerligt, at der er mange tandlæger, der tror, de overholder GDPR-reglerne. Jeg synes uden tvivl, det er den ekstra tid og de ekstra ressourcer værd at købe licens til DPO Advisor”, siger Pia Isager. 

  

Du kan læse mere om Tandlægerne i Dronningegården på: http://www.tandlaegerneidronningegaarden.dk